Newton Clinic

Clinic

Behandling med Protec – en ny unik metod som effektivt behandlar de flesta kroniska och akuta ländryggsbesvär

PROTEC

Behandlingen i Protec går ut på att man reducerar belastningen på den nedre delen av ryggen genom att spänna fast överkroppen och låta nedre delen av kroppen hänga fritt. Detta skapar en naturlig sträckning och avlastning av ryggraden, endast med gravitationens hjälp.

 

 

Protec är en japansk-svensk produkt som ger en ny typ av behandling av ryggen. Utvecklingen av Protec är finansierad av Japanska hälsoministeriet. Efter att Protec kom ut på marknaden för ca åtta år sedan finns den nu i Asien, Europa och USA, där den godkänts av FDA (Food and Drug Administration) Health Department. I Europa finns Protec i Sverige, Tyskland, England, Benelux, Ungern, Grekland och Polen och används av sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.

 

 

Protec behandlar problem i ländryggen, ökar rörligheten och blodcirkulationen samt lindrar smärta. Den är även skonsam för behandlaren att arbeta med. Bäst av allt är dock att behandling i Protec gör patienterna smärtfria snabbare!

 


Protec är CE-godkänd samt registrerad hos Läkemedelsverket som en Class 1 medical product.

 

 


2013-11-05

________________________________________________________________________

 


Här kan du ladda ner en behandlingsmanual (PDF) för att se exempel på övningar i Protec.

 


Protecs ursprungliga utvecklare, det japanska företaget Medica, har tagit fram en film som med 3D-animationer visar vad som händer i ryggen vid en behandling med Protec. Filmen finns på Medicas hemsida och är textad på engelska. Se filmen härNedan kan du se ytterligare en video på engelska som visar hur Protec används:


________________________________________________________________________Såhär skriver Krister Jansson, kiropraktor i Grebbestad, om hur han och hans patienter upplever behandling i Protec:


"Jag har jobbat heltid som kiropraktor sedan 1977 och man letar ju hela tiden efter saker som kan hjälpa både mig som terapeut och patienterna till ett enklare sätt att bli besvärsfri vid ryggproblem. Jag har nog provat allt som finns på marknaden, från vippbrädor till olika former av laser, magnetmattor, massagestolar osv. Men jag har aldrig hittat något som jag har varit helt nöjd med förrän jag såg en bild på internet, en amerikansk sida som lanserade Protec. Jag skrev till dem och blev hänvisad till Jemk AB den 23 November 2010, köpte den direkt och det har varken jag eller mina patienter ångrat. (...) De bästa resultaten har jag haft på patienter med diskbråck, svår ischias och kompressionsskador efter trauma. Det är viktigt att patienten inte känner ökad smärta vid behandlingen utan att smärta och känselbortfall avtar. Jag har själv haft mycket problem med ryggen tidigare, men kan nu klara mig själv med hjälp av Protec. Det är inte bara ett utmärkt redskap för patienten, det är också väldigt avlastande för mig som terapeut. Det viktigaste av allt är ju resultatet och jag kan idag få resultat snabbt och enkelt där jag förut slet hårt men ändå inte fick ett bra resultat. Patienterna blir mycket snabbare smärtfria och får tillbaka sin rörelseförmåga och arbetsförmåga. Kan idag inte tänka mig att jobba utan Protec med ryggpatienter."